Pensioencommunicatie

'De pensioenpremies die jongeren iedere maand in het fonds storten, worden rechtstreeks op de bankrekeningen van gepensioneerden bijgeschreven', zegt Martin Pikaart, schrijver van De Pensioenmythe. En waarom protesteren jongeren dan niet tegen dit onrecht? 'Omdat ze het niet wéten', zegt Pikaart. 'Ze verdiepen zich niet in de ingewikkelde materie. De werkgever zorgt wel voor ons pensioen, denken ze.'

Pensioen belangrijk voor iedereen
Je kop in het zand steken is vandaag geen optie meer. Wie zegt dat pensioen saai is, slaat de plank volledig mis. Pensioen gaat over wensen en dromen, over verwachtingen en levensvervulling. Maar ook over financiële onafhankelijkheid. Pensioen is belangrijk voor iedereen.
Maar dan moet je wel weten hoe je er voor staat. In welke pensioenregeling je zit, wat je zelf kan doen om enigszins goed te kunnen leven na je pensionering en, heel belangrijk, hoe je er nu voor staat.

Transparante Teksten legt het uit.
Wij schrijven teksten die niet direct de schoenendoos in gaan. Heldere, leesbare teksten die iedereen begrijpt. Waar lezers geboeid door raken. Wij maken ook bladen voor deelnemers aan pensioenfondsen. Een magazine gevuld met interessante interviews, praktische artikelen en vooral: eerlijke communcatie. Over beleggingsrisico's, versobering van het pensioenstelsel, tegenvallende rendementen. Want niemand wil gefopt worden.